Zachtmoedig Requiem van Fauré in Groningen en Oude Pekela

‘Mijn Requiem is zachtmoedig van temperament, zoals ikzelf’, schreef Gabriel Fauré aan de violist Eugène Ysaÿe aan het einde van de 19de eeuw. ‘Het drukt niet de angst voor de dood uit, maar iemand noemde het zelfs een wiegelied’. Fauré zag het levenseinde als een bevrijding en die overtuiging komt naar voren in zijn Requiem. ‘Let op mijn woorden’, zei hij. ‘Dit werk gaat mij beroemd maken.’ En dat deed het.

Gemengd koor Kwajr uit Groningen vertolkt dit geliefde Requiem op een stijlvolle eigen manier, samen met saxofoonkwartet Intersaxion en organist Mannes Hofsink, op zaterdag 26 januari in Groningen en op zondag 27 januari in Oude Pekela.

Kom in deze koude januaridagen naar de warmte en rust van onze concerten in Groningen of Oude Pekela. Solisten zijn Eline Jongsma (sopraan) en Ries Buckers (bariton). Merlijn Wackers is de dirigent. Na afloop serveert Kwajr zoals altijd koffie en thee met lekkere zelfgebakken taart. Zie ook : www.kwajr.punt.nl

Zondag 27 januari 2019, 15.00 uur
9665 AR Oude Pekela